September måneds te-boks

Te-boksen i september var fyldt med dejlig te fra danske Teatime & Aura i Svendborg, Østrigske Sonnentor og med breve fra danske Nicolas Vahe og australske T2Tea.

Læs mere om te-boksens indhold i folderen nedenfor.

te-boks september


VELKOMSTFOLDER

Sommeren er officielt forbi, og kalenderen skriver september. Så det betyder, at det efterhånden bliver køligere, og vi derfor automatisk trækker mere indenfor og får lyst til varmere drikke. Det kan vi hos Te-salonen ikke lade være med at glæde os lidt over, for vi elsker jo te!

I denne måned er te-boksen blevet fyldt med spændende smage fra te-huse rundt i Europa. Der er en god blanding af noget frugtig sødme, en mere udfordrende krydret aroma og et pift af noget syrligt. Vi har været forbi den lille fynske by Svendborg, hvor vi har fundet en fantastisk te ved navn ”den hvide engel”. Vi har også været en tur i Østrig. Her fandt vi en noget mere krydret og aromafyldt te, som er inspireret af Orienten. De to teer er meget forskellige og på den måde, er der forhåbentlig noget for enhver smag gemt i de to blandinger.

Og nu til brevene. Endnu en dansker har sneget sig med i denne te-boks. Her er det breve fra Nicholas Vahé, der med en frugtig sødme sætter sig i kontrast til den løse orientalsk inspirerede te fra Østrig. Sidst men ikke mindst er Australien på banen. Her er det også i form af tebreve, at det bliver muligt at prøvesmage lidt af den gode australske te.

Så med septembers komme, vil vi gerne ønske jer en rigtig dejlig måned. Vi håber, at teen falder i jeres smag – og hvis i skulle blive udfordret, så er det også kun en del af oplevelsen. Vi har i hvert fald glædet os til denne måneds boks. Ikke mindst fordi, vi synes den er blevet rigtig god, men også fordi, det nu for alvor er ved at være te-sæson.

De bedste hilsner

te-salonen logo

Denne måneds leverandører

 

Teatime & Aura

Denne lille perle af en te-shop har eksisteret siden maj i år 2000. De har fra begyndelsen prædiket kvalitet fremfor kvantitet, og det afspejler sig tydeligt i deres te-blandinger. Det er den tyskfødte Karin Kops, der i år 2000 fyldte et mindre lokale i Svendborg ud med spændende te, smukke kopper, tekander, gaveideer og alt andet, hvad hjertet kan begære i sådan en lille butik. I 2008 havde den lille te-butik dog brug for mere plads, så de flyttede i større lokaler, så der var flere hylder at fylde ud med god kvalitets te.

 

Sonnentor

I 1988 ser Sonnentor dagens lys i Østrig. Ideen var fra begyndelsen at sælge økologisk producerede varer under logoet af en strålende sol. Sonnentor ligger et stort arbejde i at støtte mindre lokale producenter, der arbejder økologisk og skånsomt, så naturens orden forstyrres mindst muligt. De forskellige teer fra Sonnentor er dermed produceret under strikte forhold, hvor økologi, arbejdsforhold og naturen er i fokus. Det er derfor altid te af den bedste kvalitet, der er pakket i de fine æsker fra Sonnentor.

 

T2 Tea

I et rum med pink loft, vægge beklædt med kinesiske aviser og masser af te-udstyr åbnede T2 Tea sin første butik i Australien i byen Melbourne. Det var teens evne til at bringe mange forskellige artede folk sammen, der blandt andet var drivkraften for T2 Teas opståen. T2 Tea er også opstået i lysten til at eksperimentere med teens uendelig muligheder, og samtidig gå på opdagelse i dens verden af historie, mystik og produktion.

 

Nicolas Vahé

Gourmet brandet Nicolas Vahé er opstået ud af en passion for god mad og drikke. Det er der i dag kommet en stor kollektion af en bred vifte af forskellige artede produkter ud af – blandt andet te. Teen er, som de resterende produkter, lavet af de bedste råvarer med kvaliteten i højsædet. Der er forsøgt at skabe overraskende smagsvarianter ved at kombinere ingredienser på en ny og anderledes måde.

Denne måneds te

 

Den hvide engel

Løs te fra Teatime & Aura

Den hvide engel er, som navnet indikerer, en hvid te, som dog også er kombineret med grøn te. Teen er tilsat rosenknopper og bourbonvanilje, som er en meget kraftig vanilje. Rosenknopperne er meget parfumerede, og tilsætter derfor teen en meget aromatisk duft og ikke mindst smag. Udover sødme fra både bourbonvanilje og rosenknopper, er der også et hint af citrus, hvilket giver et godt pift til blandingen. Teen er en fantastisk oplevelse, da den både er sød, cremet og tilpas syrlig. Den passer derfor som te til hele dagen, da den er meget venlig og mild i sin smag.

Teen skal brygges ved 80 grader og trække i 3-4 minutter,

Nacht in Marrakesch

Løs te fra Sonnentor

Den løse te fra Sonnentor er en sort Darjeeling økologisk te. Teen smager og dufter af krydderier som kanel og mynte, som giver associationer til 1000 og 1 nat. Teen er samtidig også en smule frugtagtig i sin smag, som giver et godt spil til kanelen. Teen fungerer godt sammen med mørk chokolade, og desserter som har en vis fedme. Desuden er et godt tip at presset noget frisk citron i den friskbryggede te eller tilsætte friske mynteblade. Når det skal være ekstra lækkert, er er en skvat rom heller ikke dårligt i denne te-blanding.

Teen skal tilberedes ved 100 grader varmt vand og trække i 2-3 minutter.

Lemongrass & ginger

Tebreve fra T2 Tea

Denne aromatiske te-blanding er en kombination af citrongræs og ingefær, hvilket giver teen en ekstra forfriskende smag. Teen er meget levende i sig smag, fordi den bruger to meget karismatiske smagsgivere, som passer perfekt til te. Den er derfor velegnet som morgen-te, hvor lidt ekstra energi kan være nødvendig.

Brevene tilberedes ved frisk kogende vand på 100 grader og skal trække i 3-4 minutter.

Kokos & passion

Tebreve Nicholas Vahé

Blandingen er en kinesisk grøn te. Den er tilsat smag fra kokos og passion, hvilket giver blandingen en sødlig og samtidig syrlig smag. Syrligheden fra passionsfrugten går godt til sødmen fra kokossen. Desuden er der tilsat ananasstykker, som giver teen noget synlig og aromatisk fylde. Selvom det i kalenderen ikke siger sommer, så er teen også god at nyde iskold.

Teen skal tilberedes ved 80 grader varmt vand og trække i 3-4 minutter.

En lille treat

Der er endnu engang lækre dragee fra Møn Dragee. De små pakker består af lakridser med hindbær, hvid chokolade og et hint af chili. Vi håber, at de falder i god jord!

Kan indeholde spor af mandler

te-salonen logo