November måneds te-boks

Denne måneds te-boks er fyldt med lækker te fra danske Hans & Grethe i Aarhus, fra engleske Teapigs og Fortnum & Mason og ikke mindst berlinerbaserede Schlürf.

Læs mere om te-boksens indhold i folderen nedenfor.

November te-boks


VELKOMSTFOLDER

 

Der bliver færre og færre sider i kalenderen for 2016, og vi har allerede taget hul på årets anden sidste måned. Det indbyder ofte til eftertænksomhed og drømme for det nye år, som venter forude. Det kan på én og samme tid både være skræmmende og opløftende. Hos Te-salonen vil vi gerne sørge for, at tankerne i det mindste bliver holdt ved selskab af en god, beroligende og styrkende kop varm te.

Den te, som du skal varme dig på gennem november måned, kommer både fra Danmark, England og Tyskland. Denne måneds pose løse te er fundet hos en te-handler i Aarhus, Hans og Grete. I butikken på Lille Torv, som har en lang historie bag sig, dufter der lifligt af te og søde sager. Vi faldt for den karakteristiske Tempeltræ The, som sender tankerne ud på en verdensvandring. Fra Teapigs England kommer en fin æske med 15 udsøgte tebreve indholdene hvid te.

I denne måned får også nogle ekstra te-breve med i boksen, så du hurtigt kan brygge dig en kop te, når du har brug for lidt at styrke dig på. Her finder du en earl grey te fra Fortnum & Mason, men ikke i den klassiske forstand, som du måske kender den. Denne er lavet på et blend af grønne teer, og derfor mere mild i sin smag. Du finder også 2 små firkanter, der indeholder oolong te fra tyske Schlürf – en sød og anderledes måde at pakke te ind på.

Vi håber, at teerne falder i din smag, og de vil holde dig med godt selskab gennem årets anden sidste måned. Vi ønsker dig en rigtig god november!

De bedste hilsner

Logo


Denne måneds leverandører

Hans & Grete

I 1907 åbnede Fritz Ferdinand Hansen en forretning på Lille Torv 4 i Aarhus. Herfra solgte han kaffe, te og chokolade. I 1933 åbnede Java Brænderiet på den modsatte side af gaden. Java Brænderiet brændte deres egne kaffebønner, og de to butikker blev hurtigt konkurrenter. I 1996 blev Java Brænderiet overtaget af Hans & Grete, og således gik det til, at de to butikker fusionerede i år 2000 under navnet, Hans & Grete Kaffe & The. Så fra, at de to butikker var store konkurrenter, er de i dag én og samme butik – dog kun med forretning i Fritzs Hansens gamle lokaler på Lille Torv 4.

Teapigs

De havde en mission, Nick og Louise, da de startede Teapigs tilbage i november i 2006 i England. Den mission var at få deres nation til at drikke ”rigtig” te igen, som de selv siger. De arbejdede begge for et stort te-firma, hvor de lærte meget om den fantastiske dirk. Men jo mere de lærte og jo mere de drak, des mere blev de opmærksomme på, at der var en stor del af teens verden, de gik glip af. Og det var ikke hvilken som helst del, men del der handlede om, at der fandtes og findes utrolig meget kvalitetste, som desværre ikke så dagens lys, ifølge Nick og Louise. Det har de lavet om på, og i dag stopper de den kvalitetste ned i et bionedbrydelig te-tempel.

Fortnum & Mason

Fortnum & Mason har en lang historie bag sig. De åbnede allerede deres første butik i 1707 på Piccadilly i London, som kun med tiden er vokset. I dag er det et luksus stormagasin, der forsyner sine kunder med kvalitetsvarer – og teen er ingen undtagelse.

Schlürf

Det er ikke så ofte, at man ser tysk te på hylderne. Men efter Te-salonen var på en tur til Berlin i foråret, har vi fået øjnene op for det tyske udvalg af te. Her er det Berlinbaserede Schlürf, der har valgt en anderledes måde at pakke deres økologiske tebreve ind på.


Denne måneds te

Tempeltræ The

Løs te fra Hans & Grethe

Denne velduftende te-blanding består af sort kinesisk te. Blandingen er tilsat mange velsmagende- og duftende ingredienser, såsom gingko Biloba (tempeltræ), sandeltræ og jasmin blomster. De mange flotte komponenter kan tydeligt ses i blandingen, der er en smuk kombination af bredbladet sort te, farverige blomster og planter. For at søde blandingen og afrunde smagen, er der tilsat bergamot vanilje aroma. Derfor fremstår blandingen meget fuldendt og karakteristisk i både smag og duft.

Teen skal brygges ved 100 grader og trække i 5-6 minutter.

Silver tips white tea – 

15 tebreve fra Teapigs

Hvid te er en af de mest eksklusive te-sorter, fordi der kun er få dage om året, hvor den høstes – og hvis vejret ikke viser sig fra sin gode side, kan en hel høst gå tabt. Denne hvide te er dyrket i Fujian provinsen i Kina, og knopperne på te-busken er plukket indenfor to timer efter spiring. Derefter er bladende kun tørret naturligt i solen, og hvid te er derfor også den type te, der undergår mindst efterbehandling efter høst. Teen har en klar lys farve og har en mild smag, men med noter af ferskner og abrikoser.

Teen skal tilberedes ved 80 grader varmt vand og trække i 3-5 minutter.

Green Tea Earl grey classic – 

Tebreve fra Fortnum & Mason

Denne klassiske blend er pludselig ikke klassisk mere, fordi den er baseret på grøn te i stedet for sort. Det giver earl grey teen et delikat løft, som gør den lettere og mere mild i smagen. Den grønne blanding er tilsat bergamotte for at give den lidt kant og bibeholde earl grey fornemmelsen. Denne blanding nydes dog bedst uden mælk, som den ellers traditionelle earl grey ellers foreskriver.

Brevene tilberedes ved frisk kogende vand på 80 grader og skal trække i 3-4 minutter.

OLE – 

Tebreve Sclürf

Endnu en Oolong- te har sneget sig med i boksen, og denne udgave stammer fra Kina. Teen er tilsat appelsinskal, hibiscusblomster og rosenblade, som giver teen en fantastisk duft og ikke mindst smag. Teen er produceret under økologiske forhold og er ikke tilsat nogle unaturlige smagsstoffer- eller givere.

Teen skal tilberedes ved 80grader kogende varmt vand og trække i 3-4 minutter for at opnå den bedste smag.

En lille treat

I denne måde bliver du forkælet med lækker chokolade fra et lille chokoladerier ved navn LaGrassa på Sjælland, der bestyres af de to søstre, Mille Pristed og Trine Dam.