Maj måneds te-boks

En te-boks fyldt med spændende te fra både Danmark og udlandet. I te-boksen for juni måned kunne du smage på te et dansk tehus, NUTE og engelske Higher Living og ikke mindst fra franske Palais des Thés.

Læs mere om te-boksens indhold i folderen nedenfor.

Maj måneds te-boks


VELKOMSTFOLDER

 

Så blev det endelig tid til maj måned, som forhåbentlig byder på lunere og mere solrige dage, end regn(sne)fulde april gjorde. Vi har i hvert fald forsøgt at fylde maj boksen med lidt solskin i form af te med friske behagelige smage, så foråret i det mindste kan findes i en kop te.

Denne måned har vi bevæget os rundt i Europa og forsøgt at finde nogle te-huse, der måske endnu ikke er så kendte herhjemme. Vi har blandt andet været i smukke Paris, hvor vi har fundet en grøn te fra Palais Des Thes. Et tehus som virkelig ved, hvad de laver og er dybt dedikeret til deres håndværk. Derudover har vi også taget et velrenommeret dansk tehus med i denne boks, nemlig en te fra Carstensens Tehandel. Et tehus som drives af den passionerede Peter Hadberg Carstensen i Aabenraa, som har eksisteret siden 1988.

Udover den løse te, er der også sneget sig nogle løse tebreve med. De løse breve gør det muligt for dig at tage dem på farten, hvis du en dag skulle have lyst til at nyde et af brevene på arbejdet, i toget eller i en to-go kop på en dejlig forårsslentre tur.

Hver måned gør vi os store bestræbelser på at udvælge den bedste og mest velsmagende te fra hele verden, så du får størst mulig glæde af din boks fra Te-salonen. Vi håber derfor, at denne måneds boks lever op til forventningerne. Vi ønsker dig en glædelig og solbeskinnet maj!

De bedste hilsner
te-salonen logo

Denne måneds leverandører

Carstensens Tehandel

I 1988 overtog Carsten Hadberg Carstensen en specialvareforretning i Aabenraa. Det blev begyndelsen på hans te-eventyr, da han i mere end 17 år havde haft te som en stor hobby beskæftigelse. Det er vi mange, der er glade for, for det danske tehus leverer nogle fantastiske te-sorter med forskelligartet og spændende aromaer.

Palais des Thés

For at opretholde den højeste standard af te, tager Palais des Thés selv ud til te producenterne, hvor teen dyrkes og gror for at sikre sig den bedste kvalitet. De udvælger på egen hånd deres leverandører og besøger dem ofte. De vil konstant være på forkant med dyrkningen, arbejdsbetingelserne på farmen og sikkerhedsforanstaltningerne. Det parisiske tehus leverer derfor te af den højeste standard. Teen er sikret den bedst mulige produktion, både for tebladene, men også for dem, der plukker, behandler og pakker den fine drik.

 

Nute

Her kommer et skandinavisk brand, som gerne vil nytænke hvordan te kan smage, dufte og sammensættes. Hos NUTE kombineres smagspaletten fra det skandinaviske landskab med økologiske og mere aromatiske teer fra Fjernøsten. Derfor er blandingerne ofte meget klassiske tesorter, men med varierede kombinationer af aromaer, karakter og særtræk. De vil udfordre selv den mest garvede te-drikker.

 

Higher Living

I det sydvestlige England pakkes teen fra Higher Living, som er et britisk te-mærke. Teen pakkes i genbrugspapir, som sikrer teen bedre holdbarhed og sørger for, at smagen i teen ikke forsvinder. Higher Living har produceret te i mere end 45 år, hvor der er fokus på kun at bruge naturlige og økologiske ingredienser af den bedste kvalitet. Der findes 23 forskellige smage, som hver især har deres force til forskellige tidspunkter på dagen.

 

 

Denne måneds te

Skipper te

Løs te fra Carstensen Tehandel

Med sin søde og sprøde duft af vanilje og nøddekrokant, er denne sorte kinesiske yunnan te, lige til at spise. Det skal den dog ikke, men drikkes skal den. Blandingen dufter desuden af sødlig lakrids og citrus og er også blandet med lemongræs for ekstra syrlighed. Kombinationen af den bløde vanilje, hasselnød og lakrids samt de forfriskende citrusaromaer, giver denne te en helt unik og lækker smagsoplevelse.

Teen tilberedes ved 100 grader kogende varmt vand og skal trække i 4 minutter. Regn med et forhold på 4 strøgne teskeer per liter kogt vand, hvis teen skal i serveres i kande.

Gunpowder

Løs te fra Palais des Thés

Fra det kavlitetsbevidste parisiske tehus, har vi valgt en klassisk grøn te, som kaldes gunpowder. Gunpowder er en kinesisk te, som har sit navn fra sit udseende, fordi tebladende er rullet til små faste kugler som pistolkrudt. Gunpowder er en ren grøn te, som blandt andet er kendt for sine helbredsmæssige egenskaber i form af bedre immunforsvar og nyttige antioxidanter.

Grunpowderteen tilberedes ved 80 grader varmt vand og trækker i 3-5 minutter, hvilket sikrer, at de gode antioxidanter i den grønne te ikke ødelægges.

 

Lemon Moon

Tebreve fra NUTE

Her får du muligheden for at prøve tebreve fra det skandinaviske mærke NUTE.

I denne blanding, som i sin grundform er en sort te, er der tilsat økologisk lime, pink grapefrugt og naturlige aromaer. Teen har dermed en forfriskende og let smag samt en flot rødlig farve. Den trekantede form på tebrevet sikrer desuden, at tebrevene ikke kvases og mister deres smag.

Tilberedes med 95 grader varmt vand og trækker i 4-5 minutter.

 

Morning Mojo

Tebreve Higher Living

En morgen-te fra Higher Living, som skal give dig forfriskende energi fra morgenstunden.

Morning Mojo er, som sit navn antyder, en te, der er perfekt til at nyde om morgen, fordi den med sine egenskaber tilfører dig ekstra energi og godt humør. Teen er en grøn te, som er tilsat kombinationen af kakaoskræller, grøn kaffe og ginseng. Den er et perfekt blend af opfriskende elementer, der hjælper dig til at vågne.

Tilberedes ved friskt kogt vand og trækker i 3-4 minutter.

Lidt ekstra forkælelse til teen

Her i maj har vi valgt at vedlægge lidt ekstra godt selskab til teen. Det er chokolade fra Anker Chokolade, som er et københavner baseret værksted, der gør sig i lidt anderledes smage. Den ene chokolade er en lys chokolade med smag af pære og ingefær. Den anden er en mørk chokolade med rødbede, hibiscus blomst og portvin. Så kan I også blive udfordret lidt på chokoladefronten. Velbekomme!

te-salonen logo