Juni måneds te-boks

En te-boks fyldt med spændende te fra både danske te-huse såvel som udenlandske. I juni kunne du smage te fra Tante-T, Mariage Frerés, Harney & Sons og Pukka Organic tea.

Læs mere om te-boksens indhold i folderen nedenfor.

juni måneds te-boks


VELKOMSTFOLDER

 

Så kom sommeren endelig til Danmark med lune og solrige dage i maj måned! Lad os håbe, den bliver hængende her ind i juni, som for nogle måske allerede byder på den første ferie. Hvis ikke, så har vi i Te-salonen været lidt rundt i verden for jer, så boksen denne måned repræsenterer både Europa og det store USA.

Vores rejse startede dog i Danmark hos Tante T, som har eksisteret siden 2006 med søskendeparret Mikkel og Mette Marie i front. Her fandt vi en skøn grøn sencha te fra Japan, som er en traditionel japansk hverdagste. Rejsen gik videre til England, hvor vi holdt stop hos Pukka Organic Teas. Et tehus, der bekymrer sig om sine produktionsvilkår og ingredienser i teerne. Hos Pukka fandt vi en skøn frisk frugtte, som vi tog med os videre til Paris og Mariage Fréres. Denne gang faldt vi over en dejlig grøn te med citrus og friske blomster, perfekt til lune sommerdage i juni. Sidste stop var store Amerika, hvor vi tog forbi Millerton, New York for at få te med hjem fra Harney &Sons. Her kom der er en fantastisk sort te med tilbage, som supplement til de lysere hvide og grønne teer.

Som altid, så er denne måned også et miks af løs te samt breve, for at give jer et større udvalg og mulighed for at tage brevene med på farten. Vi har gjort os virkelig umage for at komme rundt i verden og finde te fra eksklusive og historiske tehuse, som i måske ikke kender så meget til i forvejen. Turen har i hvert fald været en oplevelse, og det håber vi også, at teen bliver for dig. Vi ønsker dig en fantastisk juni måned!

De bedste hilsner

te-salonen logo

Denne måneds leverandører

Tante T

De to søskende, Mikkel og Mette Marie, åbnede for første gang dørene til Tante T i 2006, efter Mette Marie havde været i New York og opleve, hvordan te-saloner rundt om i byen skabte små åndehuller. Det blev begyndelsen på en succes, som dog i dag kører uden Mette Marie, men stadig med Mikkel i front. Tante T har åbnet flere filialer, blandt andet i Torvehallerne i København med både te-forretning og te-bar, hvor man kan gå på opdagelse i deres fantastiske te-udvalg.

Mariage Fréres  

Dette franske tehus har efterhånden nogle år på bagen, eftersom det blev grundlagt i 1854 af brødrene Henri og Edouard Mariage. I over 130 år var tehuset drevet af fire generationer efter brødrene Mariage. Nu er tehuset styret af en kvinde ved navn Kitti Cha Sangmanee, som har udvidet virksomheden ved også at opbygge te-saloner rundt om i Paris med en kolonial stemning fra det 19. århundrede. Et besøg værd, hvis sommeren skulle byde på en tur til byernes by!

Pukka Organic Teas

Britiske Pukka er kendt for sine topkvalitetsprodukter, der bliver dyrket hos bæredygtige landbrug, der desuden er økologiske og lever op til alle kravene om fairtrade handel. De laver produkter efter mottoet ”kunsten at leve fornuftigt”, hvorfor de også bekymrer sig om økologi og fairtrade. De er fra England og er efterhånden et ret kendt brand rundt om i verden, og er særlig kendte indenfor sundhedsmiljøer, da de også specialiserer sig i te-sammensætninger, der fremme forskellige sundhedsmæssige elementer i kroppen.

Harney & Sons

Det amerikanske Harney & Sons blev grundlagt i 1983 i Salisbury, Connecticut, men ligger i dag i Millerton, New York. John Harney er grundlæggeren af tehuset og har talent for at blende teen, så den når et højt niveau. Tehuset er netop kendt for deres høje standarder og bliver derfor ofte distribueret til luksus hoteller og restauranter, som kræver det bedste – og derfor får i denne måned te herfra, da i også fortjener det bedste!

Denne måneds te

 

Sencha Satsuma

Løs te fra Tante T

Denne økologiske grønne te er en klassisk hverdagste fra Japan. Den egner sig godt til hverdagen, fordi den med sin skønne, bløde og aromatiske smag virker som en forfriskning i løbet af en ellers travl dag. Sencha er navnet på et specifikt teblad, som bliver høstet i begyndelsen af maj måned, når bladende titter frem. Efter høst bliver bladene nedkølet til omkring 5 grader for derefter at blive behandlet med varme i form af damp, som skal standse enzymerne i at forårsage oxidering. En metode, som bringer en mild og dejlig rund smag frem i teen.

Teen tilberedes ved 80 grader varmt vand og skal trække i 3-4 minutter. Hvis det er svært at vurdere, hvornår vandet er 80 grader, så tag kanden af, når den har kogt, og lad den stå og hvile i 3-5 minutter. Det er også vigtigt, at teen ikke trækker længere end angivet, da grøn te har en tendens til at blive bitter.

FESTIN D´OR

Løs te fra Mariage Fréres

Fra det historiske tehus Mariage Fréres har vi fundet en grøn te med smag af morgenfrue og marokkansk mint med et strejf af citrus. Denne kombination giver teen en helt fantatisk smagsnuance, hvilket også har givet den navnet ”den gyldne fest” med associationer til 1001 nat. Det geniale ved denne te er, at den også kan nydes kold, hvilket gør den oplagt til juni måned.

Denne fest af en te skal tilberedes ved 95 grader varmt vand og skal trække i 3 minutter. Hvis den skal nydes kold, kan 1/3 af glasset fyldes med te, 1/3 med koldt vand og den resterende 1/3 med isterninger og dertil en skive lime.

Paris

Tebreve fra Harney & Sons

Dette eksklusive amerikanske te-brand, får du mulighed for at smage lidt af i disse to breve.

Mike Harney, som er en del af Harney familien, har ofte været i Paris og opholdt sig i dens mange te-saloner. Det er der kommet denne fantastiske blend ud af, som består af en sort te med vanilje og karamel med et hint af citrusfrugten bergamot. Teen får en flot mørk farve, når den brygges.

Tilberedes ved 100 grader varmt vand og trækker i 4-5 minutter.

Lemon & mandarin

Tebreve fra Pukka

Denne lille sprudlende frugtte fra Pukka er fyldt med sicilianske citroner og mandariner. En sand sommer-te, der med sin friskhed fra citrusfrugterne giver lidt ekstra energi i sommervarmen. Teen er koffeinfri, fri for kunstige smagsstoffer og indeholder kun økologiske ingredienser. Udover citroner og mandariner, er der tilsat lakridsrod, søde fennikelfrø, appelsinskal, hyben og hisbiskusblomst, som giver lidt sødme til den ellers syrlige og friske te.

Teen skal brygges ved 100 grader varmt vand og trække i 5 minutter.

Lidt ekstra forkælelse til teen

Møn Dragee har i denne måned været så søde at give os muligheden for at forkæle jer med lidt sødt teen. De små pakker består af lakridser med hindbær, hvid chokolade og et hint af chili. Vi håber, at de falder i god jord!

Indeholder gluten og kan indeholde spor af mandler.

te-salonen logo