Juni måneds te-boks

Juni te-boksen var fyldt med spændende te fra både Danmark og udlandet. I te-boksen for august måned kunne du smage på te fra Bornholm, engelske Teapigs og Fortnum & Mason og ikke mindst fra svenske Johan & Nyström.

Læs mere om te-boksens indhold i folderen nedenfor.

Juni te-boks 2017

VELKOMSTFOLDER

Så kom foråret og de mere sommerlige temperaturer endelig til Danmark, hvilket også betyder mere udeliv, længere aftener og ikke mindst masser af læskende kold iste. Isteen er en sikker vinder, så snart solen skinner fra en skyfri himmel, og temperaturerne stiger, fordi den for det første er kold, men også fordi den kan varieres i et utal af smage og derfor tilpasses hvilken som helst lejlighed. Teerne i denne måneds boks kan derfor selvfølgelig også nydes kolde med masser af isterninger, måske lidt honning, frisk frugt eller mynteblade.

Teerne i denne måneds boks har unikke smage, således hver te træder stærkt frem. Bornholms Thehandel har i denne måned en sand bornholmer klassiker med, som er en blend af sort og grøn te med elementer af danske sommerklassikere som jordbær og rabarber. Engelske Teapigs har en smagfuld lakrids og mynte te med, som lakridselskere vil elske. Af te-breve er der i denne boks to breve fra Forntum & Mason, som endnu engang leverer en lækker grøn te og to breve fra svenske Johan & Nyström, som smager af svensk sommer i form af hyldeblomst og blåbær.

Her hos Te-salonen håber vi derfor, du både vil nyde dine teer varme som sædvanlig, men måske også give dig i kast med en iste, når du har brug for nedkøling. Vi håber i hvert fald, du vil nyde denne måneds boks. Du ønskes en skøn og dejlig juni måned.

De bedste hilsner

Logo

Denne måneds leverandører

Bornholms Thehandel 

I 2012 blev Bornholms Thehandel etableret. Men det var ikke hvem som helst, der gav bornholmerne mulighed for at få fingrene i lækker og spændende te. Gitte Evy Frigioni, som startede Bornholms Thehandel, er datter af familieforetagenet, Østerlandsk Thehus i København. Gitte har derfor bragt stor ekspertise, viden og passion med sig til Bornholm, som nu turister og bornholmere kan få glæde af. Thehuset blander deres egne teer, hvilket gør det næsten umuligt at gå forgæves, på grund af deres store, udsøgte udvalg.

Teapigs 

Engelske Nick og Louise grundlagde Teapigs i 2006 i Brentford, der ligger i udkanten af London. Begge havde i mange år arbejdet for større te-grossister, men de ønskede at etablere deres helt egen virksomhed med fokus på kvalitets-te fra udvalgte farme – dog uden alt det snobberi, der ofte er en følgesvend i teens verden. På 10 år er Teapigs vokset til ét af Englands førende te-mærker, og vi er vilde med den høje kvalitet, den uhøjtidelige stil og ikke mindst smagen og indpakningen.

Fortnum & Mason

De mest berømte stormagasiner i England laver deres helt egen te, og det hyggeligste af dem alle, Fortnum & Mason, der ligger på Picadilly i London, er ingen undtagelse. Fortnum & Mason blev grundlagt af William Fortnum tilbage i 1707, og i dag er stormagasinet bl.a. leverandør til det engelske kongehus. Så når du drikker din te fra Fortnum & Mason, så deler du te-vaner med den engelske dronning! Husk endelig at besøge Fortnum & Mason næste gang, du er i London. Det er en stor oplevelse.

Johan & Nyström 

I 2004 blev svenske Johan & Nyström stiftet. Helt fra begyndelsen har det været deres mission at få flere mennesker til at drikke og ikke mindst nyde den gamle drik, te. Hos Johan & Nyström værdsætter de tiden til at smage på teen, og giver teen tid til at udfolde sig, således den kommer til sin ret. For hver te er unik, og derfor omfavner Johan & Nyström alle slags teer i deres sortiment. Ikke mindst er alle deres tebreve elegant indbundet i enkle te-poser.

Denne måneds te

Sandvigthe 

Løs te fra Bornholms Thehandel 

En sand bornholmer klassiker er, hvad denne Sandvigthe er, som er opkaldt efter den nordlige by på Bornholm. Teen er en blend af både grøn og sort kinesisk te, som giver teen en flot balance mellem den milde grønne og den tungere sorte te. Til teen er der tilsat sommerlige frugter i form af fersken, jordbær og rabarber, men også citrusfrugten bergamotte og den ikoniske blomst, solsikke. Teen er derfor en skøn sommerlig oplevelse, der både kan nydes om morgen, eftermiddagen og aften.

Teen tilberedes ved 90 grader varmt vand og skal trække i 3-4 minutter

Lakrids og Mynthe 

15 te-breve fra Teapigs 

Denne pakke indeholder 15 te-breve fra engleske Teapigs, som består af lakridsrod og pebermynteblade. Det er en sand smagsvinder, som har vundet prisen ”Great Taste Award” på grund af teens unikke og fantastiske smag. Teen smager sødt af lakrids og mynte og fungerer derfor som det perfekte alternativ til noget sødt.

Teen skal brygges ved 100 grader, kogende varmt vand og trække i mindst 3 minutter for at udvinde den gode smag.

Grøn Jasmin

Tebreve fra Fortnum & Mason 

Fortnum & Mason har endnu engang leveret en lækker te-oplevelse i form af disse grønne te-breve. Brevene indeholder en kinesisk grøn te tilsat den milde og blide jasmin blomst. Det er derfor en sublim smag, der trækkes ud af disse tebreve. Teen har en meget smuk orange/guldagtig farve, som tilfører teen elegance.

Tebrevene skal brygges ved 80grader varmt vand og trække i nogle få minutter.

Blåbær og Hyldeblomst 

Tebreve fra Johan & Nyström 

Disse fine, blå te-breve fra svenske Johan & Nyström indeholder en lækker rooibush te tilsat sommerlige frugter; blåbær og hyldeblomst. Det er derfor ikke så underligt, hvorfor Johan & Nyström selv referer til teen som ”skovens spisekammer”, fordi teen netop repræsenterer dette.

Tebrevene brygges ved 100 grader varmt vand og trækker i 3-5 minutter.

En lille treat …

En smagfuld karamel med havsalt fra Karamelleriet i Jægersborggade i København!

Logo