Juli måneds te-boks

En te-boks fyldt med spændende te fra både det danske te-hus Daiteyo og Min Yndlings Te og desuden fra engelske Hampstead Tea London og Whittard of Chelsea.

Læs mere om te-boksens indhold i folderen nedenfor.

Juli måneds te-boks


VELKOMSTFOLDER

 

Endelig ferietid! Det er vi helt sikkert mange, der har glædet os til. Det betyder dog ikke, at det er ferietid fra te – heldigvis, og hvem vil da også undvære deres te? I hvert fald ikke os hos Te-salonen. Vi har derfor i denne måned samlet en boks til jer, som vi synes smager af sommer og lune aftener.

Teen fra danske Daiteyo er et bud på dette.” Daiteyo” er japansk og betyder ”vær venlig at give mig et knus”, og det er jo faktisk, hvad te gør – giver et dejlig varmt og kærligt knus. I boksen er der også te fra et andet spændende dansk foretagende, som hedder ”Min Yndlings Te”. Det er en dansk kvinde, der gennem egne erfaringer med urter har startet te-virksomheden op. Der er altså en masse spændende løs te fra danske foretagender med i denne boks. Teerne adskiller sig stadig fra hinanden, da Daiteyo er te fra Indien og Min Yndlings Te er urtete.

Udover den løse te, får i også muligheden for at smage te i brevform fra to engelske te-huse. Den ene te er fra Hampstead Tea London. Her producerer de udelukkende økologisk og biodynamisk fairtrade te med fokus på gode ingredienser og ordentlige produktionsforhold. Den anden te er fra Whittard of Chelsea, som er et gammelt tehus, der blev grundlagt helt tilbage i 1886 af manden Walter Whittard.

Vi håber, at teerne med deres sommerlige noter og aromaer, kan frembringe en dejlig afslappende feriestemning. Lige gyldigt om de bliver nydt hjemme på terrassen, i sommerhuset eller er blevet pakket i kufferten og fløjet med sydpå.

De bedste hilsner

te-salonen logo

Denne måneds leverandører

 Daiteyo

Daiteyo er et dansk foretagende, der får te fra hele verden. De anvender kun te af allerhøjeste kvalitet og sikrer sig samtidig, at teen bliver produceret under ordentlige vilkår, både for teen, men også for arbejderne. Deres te-blandinger er håndmixet fra naturlige teer og er uden kunstige smagsaromaer. På den måde sikrer Daiteyo sig, at deres teer opnår den bedste kvalitet, fordi de er med i hele processen. Tehuset har også fokus på, at de gerne vil give noget igen. Derfor donerer de ti procent af det beløb, der handles for til et godt formål ude i verden.

 

Min yndlings te

Dette lille prisvindende foretagende i Danmark bestyres af Kirsten Kronborg. Hun har med Min yndlings Te vundet stjerner hos britiske ”Great taste award” med to af sine i alt syv blandinger. Prisen er madens svar på en Oscar pris og er derfor garanti for kvalitet og god smag. Hun har ved egne erfaringer i hendes klinik fundet frem til, at urtete kan have godgørende effekter på kroppen. Derud af er der kommet syv blandinger, som hver især har deres kvaliteter.

 

Hampstead Tea London

Begyndelsen på Hampstead Tea London blev grundlagt i 1989, da Kiran Tawadey og Rajah Banerjee mødtes og delte den samme passion for naturlig og ren te. Herefter begyndte tingene at udvikle sig, og den dag i dag er Hampstead Tea London et tehus, der producerer biodynamisk te, som sikrer, at alt det gode teen indeholder, bliver inde i dig og dermed kommer dig til gode. Den biodynamiske produktion sikrer også, at arbejderne, planterne, dyrene og jorden arbejder sammen og dermed sikres bæredygtighed og et levende miljø.

 

Whittard of Chelsea

I 1886 blev Whittard of Chelsea grundlagt af manden Walter Whittard. Han var kun 25 år, da han åbnede sin butik på Fleet Street i Chelsea. Butikken viste sig at blive en bragende succes, da det engleske temarked boomede 2 år efter åbningen. Hemmeligheden bag successen ligger i de perfekte blends, hvor en palet af smagsnuancer og aromaer går hånd i hånd. I dag føres Whittards filosofi om kvalitet videre, hvilket sikrer en høj standard og et spændende udvalg af forskellige blandinger.

Denne måneds te

Sort sol

Løs te fra Daiteyo

Denne naturlige, håndmixede og rene te er en sort te. Teen er dyrket i den vestlige del af Ghats bjerge i det sydlige Indien. Teen hedder Nilgiri TGFOP, som er en gylden, intens, duftende, sød og smagfuld te. Teen er desuden blandet med naturlige tørrede ribs, æblestykker, hyldeblomst, appelsinskal, tranebær samt stykker af vanilje og rabarber. Sort Sol er derfor en smagsbombe af sommerens frugter, som passer perfekt til ud på eftermiddagen eller om aftenen, når man har lyst til en behagelig og sødmefuld te.

Teen skal tilberede ved 100 grader varmt vand og trække i 4-5 minutter.

 

Turkis blanding

Løs te fra Min Yndlings Te

Den turkise blanding er en urteblanding, der består af lakridsrod, lemongræs, pebermynte og ingefær. Der er ingen tilsatte smagsstoffer, fordi smagen bliver udvundet af de naturlige urter. Ingefæren i teen er specielt god mod betændelsestilstande, og desuden virker den også mavestyrkende, appetitregulerende og kvalmenedsættende. Lakridsroden er også særligt god mod betændelsestilstande, og så har undersøgelser også vist, at den kan hæve et for lavt blodtryk. Den er også god, hvis man er forkølet eller øm i næse og hals regionen. Mynten er god for oppustethed, regulerer også appetitten og er god ved fordøjelsen.

Teen skal tilberedes ved 100 grader varmt vand, og den kan trække så længe man ønsker, smagen bliver blot forstærket af at stå længere. Overskydende kold te kan sættes i køleskabet og nydes kold.

Velvety Cocao Green

Tebreve fra Hampstead Tea London

I disse breve finder i en økologisk Darjeeling grøn te, som er blevet høstet, da planten var på sit højeste. Darjeeling er en by i den indiske stat Vestbengalen, og er samtidig også hovedby for regionen af samme navn. Regionen er kendt for dens te-produktion, hvorfor teen også er opkaldt efter den. Teen er blevet tilsat kakao, som giver teen en blød, cremet og flydende sødme, der passer perfekt til eftermiddagen, når man trænger til lidt sødt eller et energi boost.

Brevene tilberedes ved frisk kogende vand på 100 grader og skal trække i op til 3 minutter.

 

White Peony

Tebreve Whittard of Chelsea

En fantastisk hvid te fra Kinas kendte Fukian region. Hvid te er kendetegnet ved dens søde og forfriskende smag, som kommer fra måden, teen er høstet på. Hvid te er lavet af de to yngste blade og en knop fra hver busk, som bliver udsat for en meget lille behandling, da bladene kun tørrer ude i solen eller indenfor, så temperaturen kan kontrolleres. Ikke nok med, at teen smager fantastisk, så har studier også vist, at hvid te er medvirkende til at sænke aldrings processen, styrke hud og øjne og give en følelse af ren og skær foryngelse. Teens sødme kommer af cantaloupe melon og indeholder desuden koffein, hvilket gør den perfekt til bekæmpelse af eftermiddagstrætheden.

Teen skal tilberedes ved 80 grader varmt vand og trække i 2-3 minutter.

Lidt ekstra forkælelse til teen

I denne måned er der smuttet en lille lækker marcipanhapser fra Økoladen ned i boksen. Den håber vi, i vil nyde sammen med teen.

Der er blevet lagt nogle postkort med i boksen, som i hellere end gerne må give ud til og venner og bekendte. Så får de rabat, hvis de bruger internetadressen på bagsiden, på deres første te-boks.

te-salonen logo