Opskrift på hjemmelavede fyldte chokolader

– lavet på te!

I vores månedsboks inkluderer vi altid en lille snack, fordi vi selv elsker et godt stykke chokolade til vores te. Men, nu har vi så fået hjælp af seje Terese fra teresesau.com

Hun har udviklet en opskrift på de lækreste fyldte chokolader med ganache lavet på Chocolate Earl Grey teen fra Juli-boksen.

INGREDIENSER

Chokoladeform: Pavoni PC07 (eller en anden hård chokoladeform)

21 stk.

Chocolate Earl Grey Tea-ganache

  • 300 g mælkechokolade (33,6 %)
  • 2,5 dl piskefløde
  • 20 g glukosesirup
  • 25 g Chocolate Earl Grey Tea-teblade
  • Et nip salt

Chokoladeskaller

  • 500 g karamelliseret hvid chokolade (alternativt mørk chokolade)
  • 5 g kakaosmør
  • Hvid kakaosmørfarve

Fantastiske fyldte chokolader med ganache lavet på Chocolate Earl Grey fra Teatrunk

Mangler du te?

Så kom og vær med hos Te-salonen.

Så får du tilsendt en lækker og spændende boks med kvalitetste hver måned direkte til din dør!

Du kan bestille et abonnement lige herunder ved at trykke på knappen.

GANACHE

Bring 1 dl fløde, glukosesirup og teblade i kog. Sluk for komfuret og læg låg på gryden og lad det trække en times tid. Hak chokoladen fint og smelt den over vandbad ved lav varme. Tilsæt den sidste halvanden deciliter fløde til teen, der har trukket og giv det et kort opkog igen. Sigt det over den smeltede chokolade og pres forsigtigt teen fri for væske. Tilsæt et nip havsalt og rør så i ganachen med en dejskraber, indtil den er homogen og glat. Dæk ganachen til med husholdningsfilm helt nede på overfladen og lad den stå på køkkenbordet (ikke i direkte sol), imens du forbereder chokoladeskallerne.

CHOKOLADESKALLER

Smelt kakaosmørret i mikroovnen. Dyp en vatrondel i kakaosmørret, men lad der kun være et tyndt lag af kakaosmør på vatrondellen. Puds chokoladeformen med vatrondellen.

Den hvide kakaosmørfarve giver et virkelig cool udtryk til chokoladen, men den bidrager ikke med noget smagsmæssigt. Så det er selvfølgelig helt op til dig selv, om du ønsker at kaste dig ud i denne del af opskriften.

Alt afhængig af hvilken kakaosmørfarve du har, skal den være helt flydende og tempereret, når du skal bruge den. Jeg bruger farver COCOL fra Squires Kitchen. Åben låget på beholderen, og sæt den i mikroovnen. Smelt indholdet i et minuts tid. Sæt låget på og ryst tuben. Åben låget igen og sæt i mikroovnen et minuts tid igen. Fortsæt indtil indholdet er smeltet. Dyp en stor pensel ned i farven og lad penslen ramme din finger, så den dermed sprøjter små prikker ned i chokoladeformen. Lad den hvide farve størkne helt, før du begynder at temperere den karamelliserede chokolade.

TEMPERERING I MIKROOVN

At temperere chokolade i mikroovnen er klart det nemmeste og mest foolproof, hvis du spørger mig. Men hvis ikke du ejer en mikroovn, så læs lidt længere nede i opskriften under overskriften ”TEMPERERING OVER VANDBAD”.

Kom finthakket chokolade i en plastik-madbeholder eller anden tynd skål, der vel og mærke kan tåle at komme i mikroovnen. Start med at give chokoladen 30 sekunder, rør rundt, så 30 sekunder igen og rør rundt. Så snart de fleste klumper er ved at være smeltet, tjekker du temperaturen på chokoladen. Den skal ligge mellem 30 og 32 grader. Hvis den har få klumper endnu eller er lidt for tyktflydende kan du give den et par sekunder mere i mikroovnen, men pas på den ikke overstiger de 32 grader. Læs nu under overskriften ”CHOKOLADESKALLER II”.

TEMPERERING OVER VANDBAD

2/3 dele af det finthakkede chokolade smeltes i en skål over vandbad. Når temperaturen når de 48-50 grader kommes den resterende tredjedel op i skålen. Fjern skålen fra vandbadet og lad dem smelte sammen. Temperaturen skal nå ned mellem 30 og 32 grader.

CHOKOLADESKALLER II

Hæld den tempererede chokolade ned i formens huller, drej og rotér formen så chokoladen dækker alle huller og kanter. Bank formen nogle gange hårdt ned i bordet, så eventuelle luftbobler forsvinder. Vend formen på hovedet og bank på siderne af chokoladeformen med en palet for at lade al overskydende chokolade løbe ud. Skrab formens sider og flader rent med paletkniven, vend formen på hovedet på et stykke bagepapir og kom den i køleskabet i cirka ti minutter.

Resterne kommes tilbage i skålen igen. Dette skal bruges til at lukke skallerne.

FYLD

Kom ganachen i en sprøjtepose og klip et lille hul i enden. Fyld nu skallerne med ganachen. Lad nogle millimeter være i toppen, så der er plads til, at chokoladerne kan lukkes.

FÆRDIGGØR

Temperér det sidste chokolade ved at give det få sekunder i mikroovnen. Tjek at temperaturen ligger på cirka 30 grader. Hæld den ud over formen, så det lukker fyldet godt inde. Bank formen et par gange igen, og skrab formen ren. Chokoladerne skal sætte sig i køleskabet, minimum et kvarter til tyve minutter.

Formen vendes nu på hovedet og bankes let ned i bordet. Hvis tempereringen har været korrekt, vil chokoladen trække sig sammen og slippe formen let.

OBS! Der vil være ganache til overs. Dette kan eventuelt bruges som fyldt i flere chokolader eller macarons. Du kan også bare bruge den som Nutella og smøre den på dit favoritbrød. Opbevar den i en lufttæt beholder i køleskabet i cirka en uge.

Vil du prøve flere af Tereses lækre opskrifter så gå ind på:

teresesau.com