August måneds te-boks

August te-boksen var fyldt med spændende te fra både Danmark og udlandet. I te-boksen for august måned kunne du smage på te fra danske Fru Kjeldsens Kaffe i Aarhus, fra Chaya i Gentofte og på te fra fra Parisiske La Routhe du Thé og engelske Dr. Stuarts.

Læs mere om te-boksens indhold i folderen nedenfor.

VELKOMSTFOLDER

Så er juli måned allerede overstået, og det er blevet tid til august. Måske er juli blevet spenderet i Danmark, hvor sommeren i den sidste halvdel kom tilbage, eller måske ude i den store verden under en palme? Lige meget hvor ferien blev afholdt, så er det igen tid til en ny spændende boks med te – og den har vi glædet os til at sende ud!

I denne måned er der en blanding af sort, grøn/hvid te og frugt te. Perfekt til sensommerens forhåbentlige lune vejr. Den ene pose løse te er fra et dansk foretagende beliggende på Trøjborg i Aarhus. Her produceres der både kaffe og te, som er at finde i et stort spændende udvalg. Herfra har vi fundet en lækker te, der er en blanding mellem hvid og grøn te tilsat havtorn. Den anden pose er fra franske La Route Du Thé. Franskmændene er dygtige til at lave te, og denne er ingen undtagelse. Det er en sort te, der er fyldt med sunde antioxidanter og koffein, som giver et kærligt spark energi.

Som altid er der også nogle breve med, så du har muligheden for at smage lidt ekstra. I denne omgang er der te fra danske Chaya, en kinesisk sort eftermiddagste, der dufter helt fantastisk. De andre breve er fra engelske Dr. Stuarts, og er en frugtte med smag af hyldeblomst og lime, en lækker sensommer kombination.

Også i denne måned bliver du forkælet med lidt ekstra sødt til teen. Denne gang er det håndlavede karameller fra Karamelleriet i Jægersborggade på Nørrebro i København. Den lyse karamel er med havsalt, og den mørkere karamel er en klassisk flødekaramel. Bon appetit!

De bedste hilsner

Logo

Denne måneds leverandører

Fru Kjeldsens kaffe

Fru Kjeldsens kaffe opstod efter en sommerferie i Skagen, hvor parret Gitte Kjeldsen og Claus Jensen besøgte et kaffehus. Her kiggede de på hinanden og blev enige om, at det var sådan et sted, de ville åbne. I november 2006 fik de nøglerne til en butik på Trøjborg i Aarhus, og fra da af blev Fru Kjeldsens kaffe en realitet. Butikken er en lille hyggelig butik med specialvarer i alt fra sødt spiseligt til kaffe og te med fokus på kvalitet og hygge.

La Route Du Thé

I slutningen af 90’erne stiftede Wali Haydari La Route du Thé med fokus på et stort udvalg af kvalitets te produceret og høstet under gode forhold. Flere gange om året besøger han plantagerne, hvor teen til hans blandinger dyrkes. På den måde sikrer han, at produktionen sker under de bedste forhold, og kvaliteten af teen opretholdes. Mange af blandingerne er hjemmelavet, og på den måde er der en stor variation i udvalget, da nye blandinger nemt kan udvikles.

Chaya

Til at begynde med var Chaya, som betyder ”det lille tehus” på japansk, kun en webshop. I dag er det dog udvidet til to fysiske butikker og teservering hos Dr. Louises Tehus i Gentofte. For Chaya er kvalitet utrolig vigtig, for som de skriver, så er livet for kort til det næstbedste. Det er derfor teblandinger af højeste standard, der er at finde hos tehuset.

Dr. Stuarts

Doktor Malcolm Stuart er en videnskabsmand, men han er samtidig også en af de første til i nyere tid at støtte og anerkende de mange gavnlige effekter, som planteriget besidder. Ud fra denne erkendelse er Dr. Stuarts te opstået. Han har selv på egen hånd via observationer og studier oplevet, hvordan urter og planter kan have gavnlige og helbredende effekter på mennesker. Hans teblandinger har derfor altid gavnlige kvaliteter for øje, og der findes et stort udvalg af forskellige slags te og smage hos tehuset.

Denne måneds te

Grøn/Hvid te med havtorn

Løs te fra Fru Kjeldsens kaffe
Denne te er en kombination af den fine hvide te og den blide grønne te. Den grønne te er sencha te, og den hvide te er Pai mu tan. Hvid te er den mindst forarbejdede af alle teerne, men er også den dyreste. Det skyldes, at der kun er nogle få dage om året, hvor den hvide te kan høstes. Derfor er udbyttet ikke altid lige stort, fordi høsten er meget afhængig af vejrforhold. Kombinationen af hvid og grøn te, giver teen en frisk og let smag. Desuden indeholder teen både den hvide og grønne tes høje indhold af antioxidanter, som flere gange er blevet nævnt for deres positive indvirkninger på menneskekroppen. Udover grøn og hvid te er blandingen også tilsat havtorn. Havtorn er kendt for dens høje indhold af vitaminer, og har en let syrlig smag, hvilket gør den oplagt til brug i te.

Teen skal tilberedes ved 80 grader varmt vand og trække i 4 minutter.

MATE VERT

Løs te fra La Route Du Thé

Denne løse te er en sort te, der stammer fra Latinamerika. I Argentina bliver der drukket utrolig meget af denne te, faktisk er det kun vand, der bliver drukket mere af. Teen er kendt for sine sundhedsfremmende egenskaber, da den virker styrkende og opkvikkende. Hos indianerne er teen også blevet en fast del af ”medicinlageret”. Her bruges den til at kurere hovedpine, kronisk træthed og depression. Desuden er der et højt indhold af antioxidanter, og den har en god virkning på hjertet og blodbaner. Teen har en urteagtig smag og en mørk farve, når den brygges.

Teen skal tilberedes ved 80 grader varmt vand og trække i 3-4 minutter.

Afternoon

Tebreve fra Chaya

Disse små breve indeholder en kinesisk sort te med smag af orange og kvæde. Udover orange smag og kvæde, er der også tilsat kandiserede ananasstykker, appelsinskal, hyldeblomst og fløde. Teen får en let og lys farve, når den bliver brygget. Teen giver en smags- og aromatisk kop te, som er rigtig god til den sløve eftermiddag.

Brevene tilberedes ved frisk kogende vand på 100 grader og skal trække i op til 3 minutter.

Elderflower and Lemon

Tebreve Dr. Stuarts

Disse breve indeholder en forfriskende blend af hyldeblomst og syrlig lime. Teen består kun af naturlige ingredienser, altså ingen tilsætningsstoffer eller unaturlige smagsgivere eller farver. Det sikrer den bedste og højeste kvalitet, både på smags- og indholdsfronten.

Teen skal tilberedes ved 100grader varmt vand og trække i 3-4 minutter.

Lidt ekstra forkælelse til teen

Også denne gang skal du forkæles med lidt ekstra. Som fortalt, er det karameller fra Karamelleriet i Jægersborggade i København, med smag af henholdsvis fløde og havsalt. Rigtig god fornøjelse!

Logo